Известие

Collapse
No announcement yet.

Леко притрисане при газ на празен ход - 2.4jtd, 136hp

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Всичко друго й е сменяно и се сменя на време.Прави сте, че вече не помня докато беше нов този филтър дали пак работеше така, но пак казвам, много се съмнявам да е от него.Приемам критиката, но карам Алфа, защото се грижа за нея.Ако карах докато спре щеше да е Пасат комби....или Гоуф, разбира се.
    Last edited by краси; d.m.y г., 10:33.
    Alfa 156 2.4 JTD
    Honda CBR600RR 2008

Comment

Първоначално публикувано от краси Покажи съобщение
      Всичко друго й е сменяно и се сменя на време.Прави сте, че вече не помня докато беше нов този филтър дали пак работеше така, но пак казвам, много се съмнявам да е от него.Приемам критиката, но карам Алфа, защото се грижа за нея.Ако карах докато спре щеше да е Пасат комби....или Гоуф, разбира се.
      Toгава бързо смени и кажи какво става
      Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
      156 1.8TS 16V (01.2001)
      147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
      0879369082

Comment

Ами ако кажа от липса на време, няма да е много убедително...Първия път ми го смениха в сервиз, когато беше цялостно обслужена, и както е редно колата да си ходи в сервиз...После имах намерение да си го сменям аз, и за това съм го купил отдавна.Но нещо в последно време колата не ми е приоритет, и гледам когато имам свободен ден-два да ги използвам за себе си, вместо да са мажа с нафта...
        Alfa 156 2.4 JTD
        Honda CBR600RR 2008

Comment

Вие пък голяма драма за тоя филтър, в Италия да не мислите, че някой ги сменя докато не дойде нашия ред....Щом пали при -20 и с газ до ламарината върви и й стига нафта не ще да е запушен ....
          смени си горивния да видиш как ще умекнат всиччки претрисания. на бас по един горивен филтър?
          JTD 105+

Comment

Ами ако кажа от липса на време, няма да е много убедително...Първия път ми го смениха в сервиз, когато беше цялостно обслужена, и както е редно колата да си ходи в сервиз...После имах намерение да си го сменям аз, и за това съм го купил отдавна.Но нещо в последно време колата не ми е приоритет, и гледам когато имам свободен ден-два да ги използвам за себе си, вместо да са мажа с нафта...
            Това е работа за 10мин. Аз не се омазвам, например
            156 1.8TS 16V (01.2001)
            0879369082

Comment

Еми виж сам как си отговаряш просто се е затлачил и пропуска мръсотиите вече които попадат в дюзите или проблема който ти спомена бобо малко по горе

Първоначално публикувано от tur4in Покажи съобщение
              смени си горивния да видиш как ще умекнат всиччки претрисания. на бас по един горивен филтър?
              на бас че вече е късно
              156 2.4JTD 136+ PS

Comment

ОК, за съжаление няма да мога да го сменя веднага, но мисля, че след като се хванахме за него други предположения няма да има.Така че като бъде сменен, ще пиша дали е същото, дали е късно, или дали да ми дадеш адрес (tur4in ) да ти пратя филтър.Но пак казвам, дюзите са нещо сериозно, и ако има проблем във тях, той със сигурност нямаше да се проявява само с това, което съм описал в началото.
                Alfa 156 2.4 JTD
                Honda CBR600RR 2008

Comment

чакай сега. смени си горвния и тогава пиши. дюзи дебитомери и такива неща ако са разваляха толко лесно щеше да си карам заза.
                  JTD 105+

Comment

Според мен по интересното е с каква нафта си карал последните 5 г че чак сега си задръстил филтъра.
                    CUORE SPORTIVO 164 +,156 2.4 TI +++, 159 TI +++,Alfa Romeo Arna 1.3 TI
                    Fiat Uno Fire,Fiat Tipo Gran Turismo,Fiat Bravo, Fiat Grande Punto, Fiat 1500 Lunga,Fiat 850,Fiat 1300/1500

Comment

Първоначално публикувано от tur4in Покажи съобщение
                      чакай сега. смени си горвния и тогава пиши. дюзи дебитомери и такива неща ако са разваляха толко лесно щеше да си карам заза.
                      Ами при по новите автомобили 100 000км са рекорд.

Comment

Общо взето в началото с OMV, после Петрол, последните към 2 години ЕКО.Но едва ли все още се е чак задръстил Виждал съм коли как гаснат в движение, или не могат да поемат, че няма нафта...Имам познати с джети, голфове и шкоди, които изобщо не подозират, че този филтър се сменя някога...На един приятел Октавията миналта зима изгасна в движение, щотот е карана с много хубавата Италянаска нафта....и й е сменян филтъра.на 160 000 беше и сигурно с оригиналния....Замръзна водата в него и изгасна в движение.А като го махнахме да сложим нов и изтече гняс....Пък още си я кара, нищо й няма.Колата беше от 2 дена в БГ.
                        Last edited by краси; d.m.y г., 09:39.
                        Alfa 156 2.4 JTD
                        Honda CBR600RR 2008

Comment

Общо взето в началото с OMV, после Петрол, последните към 2 години ЕКО.Но едва ли все още се е чак задръстил Виждал съм коли как гаснат в движение, или не могат да поемат, че няма нафта...Имам познати с джети, голфове и шкоди, които изобщо не подозират, че този филтър се сменя някога...На един приятел Октавията миналта зима изгасна в движение, щотот е карана с много хубавата Италянаска нафта....и й е сменян филтъра.на 160 000 беше и сигурно с оригиналния....Замръзна водата в него и изгасна в движение.А от него изтече гняс....Колата беше от 2 дена в БГ.
                          Аз на твое място вместо да пиша тук щях да си сменя филтъра
                          156 1.8TS 16V (01.2001)
                          0879369082

Comment

Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
                            Аз на твое място вместо да пиша тук щях да си сменя филтъра
                            Хаааааа беееее, някоя кРаКнАтА програма за смяна на горивен филтър нямаш ли!!!
                            Ни му са цапа на момчето ся....... що го тормозите.....
                            sigpic
                            Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
                            156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
                            147 JTDm 140-Малката манекенка
                            GT- JTDm 150

Comment

Прав си.(NightRider)За това харесвам тази марка, и този форум.Много голямата част от собствениците си поддържат и имат по-различно отношение към колите...както и аз.И аз бих си го сменил, вместо да пиша, още повече, след вчерашните "нападки", който продължават и днес , но филтъра е в гаража на село, и за това казах, че ще е на пролет А да взема още един, който да държа до 2017-а няма нужда
                              Но пък от друга страна някой малко приграват....това са все пак 1360 кила желязо, пластмаса и алуминий...манекенки, красавици, кво ли там още не....айде да не ги обожествяваме чак толкова....кола като кола.Трябва поддръжка, ама...да и сменям филтри на -10, айде ще почака....
                              Last edited by краси; d.m.y г., 10:14.
                              Alfa 156 2.4 JTD
                              Honda CBR600RR 2008

Comment

Прав си.(NightRider)За това харесвам тази марка, и този форум.Много голямата част от собствениците си поддържат и имат по-различно отношение към колите...както и аз.И аз бих си го сменил, вместо да пиша, още повече, след вчерашните "нападки", който продължават и днес , но филтъра е в гаража на село, и за това казах, че ще е на пролет А да взема още един, който да държа до 2017-а няма нужда
                                Но пък от друга страна някой малко приграват....това са все пак 1360 кила желязо, пластмаса и алуминий...манекенки, красавици, кво ли там още не....айде да не ги обожествяваме чак толкова....кола като кола.Трябва поддръжка, ама...да и сменям филтри на -10, айде ще почака....
                                Я си купи и го смени. А онзи на село го изпрати, че май вече дължиш един
                                И какво искаш - да строшиш колата докато идеш на село ли?
                                156 1.8TS 16V (01.2001)
                                0879369082

Comment

Working...
                                X